معرفی ریحان:
ریحان گیاه علفی یکساله و معطر است که ارتفاع ساقه آن به ۶۰ سانتیمتر میرسد.برگ های آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کنگره های دندانه دار می باشد. برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه می رسد.به دلیل معطر بودن ریحان برای معطر ساختن غذاها از ان استفاده می شود.ریحان از لحاظ طب سنتی کمی گرم و خشک است.تخم شربتی نام دانه ریحان است که برای تهیه شربت بکار می رود.
خواص ریحان برای بهبود بیماری های تنفسی
درمان اختلالات تنفسی با ریحان بسیار موثر است. ترکیب عسل و زنجبیل با عصاره ریحان خواص شگفت آوری در بیماری هایی مانند برونشیت،آنفولانزا و آسم دارد. عصاره برگ ریحان با میخک و نمک برای تسکین بیماری ها بسیار موثر است.
خواص ریحان برای بهبود علائم سرماخوردگی
وقتی از فصل گرم به فصل سرد می رویم اکثر مردم دچار آنفولانزا و سرماخوردکی می شوند و تب می کنند. اگر ریحان را به چای یا شیر گرم و یا حتی آب اضافه کنیم و بنوشیم فورا علائم سرماخوردگی را تخفیف می دهد.
ریحان به دلیل داشتن اوژنول،لینالول ،لیمونن،سیترال،ترپینول دارای خواص ضد باکتری است.
خواص ریحان برای سلامت قلب
ریحان سرشار از بتاکاروتن و کاروتنوئید است و بعنوان آنتی هیستامین می تواند مورد استفاده قرار گیرد.همچنین با کلسترول مبارزه میکند و جریان خون را به قلب و سایر نقاط بدن بهبود می بخشد و در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین می کند.
خاصیت ریحان برای کاهش قند خون
یافته های یک بررسی حاکی از آن است که مصرف ریحان همراه با رژیم غذایی، میزان قند خون بیماران دیابتی نوع ۲ را کاهش میدهد.یافته ها نشان داد میانگین مقدار کربوهیدرات و فیبر دریافتی در دو دوره مصرف ریحان، به طور معنی داری از دوره مصرف غذای معمولی بیشتر بود. غلظت قند خون ناشتا در پایان دوره مصرف ریحان همراه با رژیم معمولی، در مقایسه با مقادیر پایه این دوره و همچنین نسبت به دوره رژیم معمولی کاهش معنی دار آماری داشت.نتایج حاکی از آن است که مصرف ریحان همراه با رژیم غذایی، غلظت قند خون بیماران دیابتی نوع ۲ را کاهش می دهد.
ریحان سرشار از آنتی اکسیدان
ریحان یک سبزی معطر است که میتواند فعالیت رادیکالهای آزاد را محدود کند. رادیکال های آزاد در بدن کاری به جز آسیب زدن به سلول ها و بروز بیماری های مختلف ندارند. به ویژه این که یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی همین رادیکال های آزاد هستند. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در ریحان شما را از آسیبهای گذر زمان، پیری زودهنگام سلولها و همچنین بیماریهای پوستی حفظ میکنند. با برگهای تازهی ریحان جوشانده تهیه کرده و میل کنید.بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشاندهی برگهای تازهی ریحان میتواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد. باز هم تاکید میکنیم که مصرف افشرهی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از ۴ قطره باشد. مصرف افشرههای خوراکی برای خانمهای باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد. اگر از ریحان به صورت جوشانده یا افشرهی خوراکی و برای درمان استفاده میکنید بیش از هشت روز در ماه نباشد.
خواص ریحان در بهبود نفخ و ترش کردن معده
اگر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش و ترش کردن معده هستید میتوانید به افشرهی خوراکی ریحان اعتماد کنید. میپرسید چرا؟ به خاطر این که افشرهی خوراکی ریحان باعث ترشح بیشتر شیره ی معده شده و مشکلات مربوط به عدم هضم غذا را رفع میکند. این گیاه معطر حاوی ترکیباتی است که برای کبد نیز مفید میباشند. در واقع ریحان باعث ترشح صفرا شده و به هضم بهتر چربیها کمک میکند. دو قطره افشره خوراکی ریحان را با مقدار کمی عسل و یا روغن زیتون مخلوط کنید. آن را در دهان بگذارید و بلافاصله قورت ندهید. میتوانید از خود ریحان استفاده کنید و از آن جوشانده درست کنید. کافی است که چند برگ ریحان تازه را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید بجوشد.توجه داشته باشید که مصرف افشرهی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از ۴ قطره باشد. مصرف افشره های خوراکی برای خانمهای باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد.